Menu

Palma – hjem og design


Velkommen til Palma, som tilbyr skandinavisk design for skandinaviske hjem.

Å skape et hjem handler ikke først og fremst om en bolig, om kvadratmeter og kubikkmeter. Det handler om følelser og relasjoner mellom mennesker, og de estetiske referansene, verdiene og livsstilen til de som bor der. Det er først når boligen på en god måte reflekterer disse følelsene, relasjonene, referansene, verdiene og livsstilsvalgene at det blir et virkelig hjem av det. Her på Palma selger vi tilsynelatende gjenstander, men i alt vårt virke betoner vi at disse gjenstandene aldri bare er ting, men heller uttrykk for relasjoner, tanker, verdier og ønsker som kundene våre har. Slik gir tingene uttrykk for identitet og nærvær.

Når du starter å innrede et hjem, må du derfor alltid tenke over hva du egentlig liker. Hvem er du, living-room-416035_960_720og hva vil du at tingene dine skal si om deg – ikke bare til andre, men like mye til deg selv? Dette kan være vanskelig. Kanskje er du ikke så vant til å sette ord på hva du liker, eller synes det er vanskelig å se ting i sammenheng.

Den enkleste måten å komme i gang på er å se på bilder av andres hjem, eller simpelthen gå på besøk hos andre og se hvordan de har det der. Ta gjerne noen bilder der også, hvis du får lov. Samle sammen bilder i en bok eller mappe, og sett deg ned for å sammenligne. Hva er fellestrekkene, hva er det egentlig du liker i det du ser? Hvilke farger, stilarter og mønstre passer for deg? Liker du best minimalisme, eller en overflod av ting og tang? Du kan lære utrolig mye om deg selv bare ved å se på, analysere og evaluere slike bilder. Husk på at stilen du velger må være i overensstemmelse med forutsetningene i boligen din. Det er nødvendigvis grenser for hvor mye krimskrams det er plass til i en ettroms leilighet.

Det neste du må gjøre er å tenke over hvor mye penger det er lurt å bruke på Prosjekt Hjem. Vi synes det er verdt en god del å ha det fint hjemme, men du må selvfølgelig ta hensyn til din økonomi og dine fremtidsutsikter. Det går fint an å fornye ett rom om gangen, og la det første rommet du velger være favorittrommet en periode. Når du har budsjettet klart, er det lurt å utarbeide en plantegning som du i dag kan lage med hjelp av maler på internett. Der kan du se hvordan forskjellige typer møbler og dekorasjoner vil passe inn rent fysisk i forhold til de arealene du har til disposisjon. Du kan også bruke den gamle metoden med for eksempel pappesker eller lignende som settes utover for å representere de gjenstandene du vil ha.

Når arealplanen og budsjettet er klart, er det på tide å tenke nøye gjennom fargebruken. Mange anbefaler å ta utgangspunkt i golvet i boligen, men det er ikke alltid det beste. Endringer i golvbelegget er også en mulig måte å fornye hjemmet på, slik at det virker litt gammeldags å basere seg helt på dette. Som et alternativ kan man ta utgangspunkt i en gjenstand, en dekorasjon eller et bilde som er det du liker aller best av de tingene du har fra før. Tenk deg hvor du vil ha denne gjenstanden, og hvordan andre gjenstander og andre farger vil matche og komplementere objektet. Da kan du virkelig få en ny og spennende designvirkelighet som bygger på din egen smak heller enn tilfeldigheter.

En viktig huskeregel er nøytrale farger for de store objektene (som sofaer og bord) og mer farge og lys fra de mindre gjenstandene og tilbehøret, som kunstgjenstander, kjøkkenutstyr, lamper, osv. Gjør du det, kan du også skifte ut stilen senere uten at det trenger å koste så mye.

Et tips som ikke har noe med vår egen virksomhet å gjøre, men som vi selv synes er av avgjørende betydning, er at du bør male boligen din. Du bør velge dine egne farger og la dem prege hjemmet ditt. Eiendomsmeglerne vil kanskje anbefale kjedelig hvit maling, men hvis du trives bedre med noe annet kan du alltids male over igjen før du selger. Trivsel i et hus du skal tilbringe årevis i er viktigere enn noen småpenger.