Gjør hverdagen for barnefamiliene enklere

Written by lofotferga on June 18, 2016 Categories: Møbler og Design

For de fleste barnefamilier er hverdagen full av mange krav, og dette gjelder spesielt for familier med flere barn. De skal rekke over mange gjøremål i løpet av en uke: jobb, lage middag, hjelpe barna med lekser, kjøring og henting på fritidsaktiviteter … Og i tillegg vil de gjerne ha tid til egenpleie, tid med ektefellen eller kjæresten, og tid til trening. Det er ikke alltid like enkelt å få logistikken til å gå opp når uken er så full av gjøremål. For familier med helt små barn er det ofte nesten umulig å komme seg ut, uten at de har en dyktig barnepasser de kan stole på.

God planlegging er viktig

Hverdagen blir enklere for familier som er flinke til å planlegge, og en ukekalender for hele familien kan være et nyttig verktøy for å lage oversikt. Mange er flinke til å ha planleggingsmøter og setter gjerne av søndag ettermiddag til å lage en plan for uken som kommer. Da er det viktig å få inn alle gjøremål og aktiviteter på kalenderen. Dette er en enkel metode som gjør hverdagen mer oversiktlig, og alle vet hva som skal skje til enhver tid. Når dette er gjort, er det viktig å holde seg til planen. Likevel kan det ofte være behov for litt ekstra hjelp i hverdagen.

Tilby avlastning til gjøremål i hjemmet

Alle setter pris på et hjem som er rent og ryddig, men av og til er tidsskjemaet så stramt at det er husarbeidet som må vike. En rengjøringshjelp en gang i uken kan gi en kjærkommen avlastning for alle, og kan skape rom for mer tid til hverandre. Da unngår travle mødre og fedre også mye dårlig samvittighet for at huset er skittent eller rotete. Heldigvis finnes det både enkeltpersoner og byråer som har spesialisert seg på å hjelpe til med slike viktige gjøremål. Dersom du vil arbeide som hushjelp eller rengjøringshjelp, kan du være med på å hjelpe mange travle familier i hverdagen.

Som barnevakt dekker du et behov for foreldrene

Selv om foreldre gjerne prioriterer barna foran alt annet, er det også godt for de voksne å ha tid til hverandre av og til. Det kan være enkelt eller vanskelig å få til i praksis, litt avhengig av hvor stort nettverk de har av mennesker som kan stille opp som barnevakter. Og siden de fleste er travle på hver sin kant, er det ikke alltid så lett å få denne avlastningen, selv om familien eller nettverket er stort.

Her er nettsiden barnevaktnett.no svært nyttig for mange. Her kan familiene selv legge ut en annonse om at de trenger faste eller sporadiske barnevakter. Det er også mulig å søke etter personer som ønsker å stille opp til faste tider eller ut fra forskjellige avtaler fra gang til gang. Denne nettsiden er altså opprettet for å hjelpe både de som trenger barnevakter, og de som ønsker å arbeide som barnevakter. Her kan du søke jobb som barnevakt, og familiene som trenger det, kan finne deg her når behovet oppstår.

Storbyene har stort behov

Behovet for trygge, engasjerte og fleksible barnevakter er gjerne stort i de større byene og tettstedene. Hvis du for eksempel vil jobbe som barnevakt i Oslo, kan du registrere deg på Barnevaktnett med tilgjengelighet i Oslo-området. De som søker etter barnevakter her, vil da kunne kontakte deg når de har behov for avlastning. Dette er altså en enkel og aktiv portal på nett der yrkesaktive kvinner og menn som trenger barnevakter, kan finne akkurat deg. Det samme gjelder selvfølgelig for andre områder i Norge – og du vil bli kontaktet av foreldre som trenger barnevakt i nettopp ditt område. Dette gjør det oversiktlig, både for deg og for de som trenger barnepass.

Barnevakter er en viktig ressurs

I ulike faser av livet har alle ulike behov, og det gjelder selvfølgelig oss «helt vanlige» mennesker, men også for kjendisene. Selv stjernene trenger nemlig avlastning av og til, og Khloé Kardashian er en av dem som stiller opp som barnevakt for familiemedlemmer når de trenger det. Hun publiserte nylig et innlegg på Instagram om sine utfordringer og tanker rundt sin tidligere ektemann, Lamar Odom, sammen med bilder av niesene sine og et hyggelig bord som viser at hun og barna hadde hatt en hyggelig og aktiv morgen sammen. «Eventyret ved å være barnevakt», skrev Khloé til Instagram-bildet.

En trivelig og nyttig jobb

Barnevakter er uvurderlige for foreldrene – det er gjerne den eneste måten de voksne kan få litt egen tid sammen på. Samtidig er det faktisk en veldig trivelig jobb. Du får ta hånd om søte, aktive barn, og du kan være kreativ og finne på mange morsomme aktiviteter sammen med dem. Dersom du gjør en god jobb, er sjansen stor for at foreldrene kontakter deg igjen. Da er du med på å hjelpe en familie i hverdagen, og du gjør en jobb som er nyttig for både foreldrene og barna og deg selv.

Comments Off on Gjør hverdagen for barnefamiliene enklere