Slik kan du innrede fremtidens modulhus

Written by lofotferga on August 3, 2016 Categories: Møbler og Design

I våre dager ønsker de fleste av oss en nordisk stil kombinert med funksjonalitet og kreativitet. Vi vil ha det lyst og innbydende, men samtidig stilfullt og praktisk, og med det personlige preget som gjør hjemmet helt unikt. Og i denne forbindelsen er faktisk de nye modulhusene som er på full fart inn i markedet, midt i blinken. Disse husene gjør det enkelt å innrede på en måte som passer oss nordmenn helt perfekt. Og det er bare noen få og enkle midler som skal til for å skape det optimale hjemmet, uavhengig av om du bor i en rekkehusleilighet, en tomannsbolig eller i blokk.

Våre dagers moderne modulhus er uformet nettopp med funksjonalitet i tankene. De er enkle å sette opp og enkle å vedlikeholde, og samtidig er alle typer funksjoner tatt med for at det skal være enkelt å innrede og få et komfortabelt og praktisk hjem. Enten det er blokkhus, leiligheter, rekkehus eller andre typer modulhus, er de av topp kvalitet og kan spesialbestilles slik at alle ønskelige funksjoner er med. For å få mer informasjon om hvordan dette gjennomføres i praksis, les mer om bygging av rekkehus på Timbecos hjemmeside. Du vil se at modulhus ofte har fordeler som andre hus ikke har, blant annet energieffektivitet, lave oppføringskostnader og miljø- og kvalitetssertifiseringer. For bygging av tomannsboliger gjelder det samme, og alle modulhus tilfredsstiller de strenge byggforskriftene som gjelder i dag. Dermed ligger alt til rette for en enkel byggeprosess, og innredningen kan begynne med det samme huset er ferdigstilt på byggeplassen. Penger spart i byggeprosessen kan selvfølgelig også investeres i selve innredningen.

Vi nordmenn liker å ha det fint rundt oss, og stil og det «hjemmekoselige» – som er så typisk for oss – står høyt i kurs. Med vår moderne livsstil har også effektivitet og funksjonalitet blitt stadig viktigere – det skal ikke være overfylte hjem, men praktiske og stilfulle boliger med en touch av det vi anser som koselig og innbydende. En kombinasjon av topp moderne funksjoner og gammelt eller retropreget interiør har lenge vært in her hos oss, og det ser ut til at denne trenden fortsetter i tiden som kommer. Farger kommer og går, og interiør- og møbelbutikker bugner av vakre produkter som gjør det hjemmekoselig og stilig. Det er enkelt å gjøre raske endringer som gir hjemmet en helt ny stil. I tillegg er DIY-prosjekter virkelig i skuddet nå – lag dine egne blomsterpotter av sement, og skap en koselig krok i stuen med en kombinasjon av moderne møbler og gamle dekoreffekter, et personlig bilde eller sitat i glass og ramme og en blomst som prikken over i-en. Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan du vil innrede og prege ditt hjem, og når utgangspunktet er praktisk og funksjonelt, blir det så mye enklere.

Om du har barn, er også det funksjonelle i fokus. Vi får stadig mer praktiske løsninger når det gjelder oppbevaring av store mengder klær og leker. Det skal være tydelig hvem som bor i boligen, og både barn og voksne skal ha rom til å være aktive og kreative i, og samtidig skal hjemmet være enkelt å holde i orden. Det handler også om å utnytte plassen optimalt, der en krok eller en trappeoppgang kan benyttes til stilfulle og praktiske oppbevaringsløsninger. Modulhus kan like gjerne tilpasses en praktisk livsstil med stort oppbevaringsbehov for storfamilien, som en bolig som bygges fra bunnen av på byggeplassen. Også her er det bare fantasien som setter grenser. Åpne og effektive løsninger i modulhus gir deg gjerne ekstra rom for å være kreativ og skape ditt helt eget, unike hjem. Det betyr at interiøret du velger og fargene du kombinerer, er med på å skape særpreg hos akkurat deg.

Med modulhus og prefabrikerte elementer går byggeprosessen svært raskt. Faktisk er det mulig å bygge et stort antall hus på kort tid, siden alle forberedende detaljer gjennomføres på fabrikk, og elementene kommer med transport til byggeplassen når de er klare til å settes sammen. Når alt er forberedt og klart på tomten til selve byggingen, tar det ikke mange ukene før boligen er fiks ferdig – og i tillegg til å være tidsbesparende er det også kostnadseffektivt, skriver TU.no. Det betyr selvfølgelig at selve utgangspunktet (bygningene) blir mer og mer standardiserte og like, men det betyr likevel ikke at hjemmene våre behøver å være standardiserte.

Det er her din sans for interiør og særpreg kommer inn. Ta med deg din kreative side inn i innredningsprosessen, hent inspirasjon i interiørmagasiner, på nettsider og hos venner og bekjente. Alt du liker og trives med, kan du sette sammen til ditt personlige og helt unike hjem, og på den måten kan du skape hjemmekoselige løsninger som viser hvem som bor i akkurat din bolig. Du sitter med løsningene for hvordan du vil ha det, og med noen tips og hint i interiørveien er det ingenting i veien for at du får et praktisk, funksjonelt og samtidig helt personlig hjem – til en rimelig penge og på en effektiv måte.

Comments Off on Slik kan du innrede fremtidens modulhus